דלג על הניווט.
עוד עלינו »

מה אנחנו עושים?

משרד ויינברגר ברטנטל ושות' מוביל בתחום דיני העבודה ומתמחה בייצוג ועדי עובדים, רשויות מקומיות ועובדים בחברות ציבוריות והייטק. 

לייעוץ משפטי עם עו"ד בתחום דיני עבודה ניתן להתקשר לטלפון 03-6130875

עוד בפורום »

עכשיו בפורום

חיפושים נפוצים

הכנס מייל לקבלת עדכונים

עובד שפוטר ללא סיבה מוצדקת ועל מנת למנוע ממנו לצבור וותק לצורך זכויות שונות, יפוצה על ידי המעסיק בסך של כ-25,000 ₪

תעא (ת"א) 7579-07 דמבה טמנג נ' חברת השמירה בע"מ

המדובר בתביעתו של עובד אשר עבד בחברת שמירה והוצב מטעמה כתצפיתן (שומר מחסום) ברכבת ישראל.  העובד עבד על בסיס שעות, במשמרות שהשתנו מעת לעת, והשתכר שכר מינימום וזאת עד ליום פיטוריו- סמוך טרם חלוף תשעה חודשים להעסקתו. העובד טען כי פוטר על מנת להימנע מהענקת זכויות סוציאליות שונות (דוגמת תוספת ותק, דמי הבראה ופיצויי פיטורים) המגיעות לו לפי דין ובניגוד למנגנון הקבוע בהסכם הקיבוצי של ענף השמירה.

 

בית הדין האזורי לעבודה קיבל את התביעה בחלקה ופסק כיעל סמך התשתית העובדתית שהובאה בפניו, קבע בית הדין כי העובד עבד כתצפיתן לשביעות רצונם המלאה של הממונים עליו, ולמרות זאת פוטר לאחר כ - 8.5 חודשים. פיטורי העובד היו באופן בו שמע על פיטוריו מחבר לעבודה, ומכתב הפיטורים הלקוני מאת החברה המתין לו בעמדת השמירה ללא כל הסבר או שיחה מקדימה מדוע הינו מפוטר.

 

בית הדין קבע כי חברת השמירה לא הציגה הסבר עקבי או מספק לפיטורי העובד, וכן כי העובד עמד בנטל השכנוע והוכיח כי פיטוריו היו שלא כדין וללא כל סיבה נראית לעין מלבד עצם חלוף הזמן והרצון למנוע ממנו ותק בעבודה שיש בצידו זכויות סוציאליות נוספות. בית הדין הוסיף וקבע כי הופר סעיף כ(2) להסכם הקיבוצי, הקובע כי "פיטורים מהעבודה אפשריים מסיבה מספקת ויקדים אותם מו"מ בין הצדדים", כי הופרה חובת החברה לבצע הליך של שימוע טרם קבלת ההחלטה סופית על פיטורי העובד, וכן כי הופרה חובת תום הלב כבר בהתחשב בדרך בה פוטר העובד.

 

אשר על כן, קבע בית הדין כי בהתחשב במכלול השיקולים, לרבות משך תקופת העבודה, מספר הפגמים שנפלו בפיטוריו של התובע וחומרתם, הפיצוי הראוי בנסיבותיו של המקרה יהא שלושה חודשי שכר עבודה בסך כולל של 18,030 ₪. בנוסף, פסק בית הדין כי בהתאם להוראות ההסכם הקיבוצי העובד זכאי להפרשים בגין אי ביצוע הפרשות לקרן פנסיה בסך 819 ₪, לחלף הודעה מוקדמת מאחר שלא ניתנה לו הודעה מוקדמת טרם פיטוריו בסך של 2,688 ₪ ולהפרש דמי חגים בסך של 735 ₪. כמו כן, פסק בית הדין לטובת העובד הוצאות המשפט בסך 500 ₪, ושכ"ט עו"ד בסך של 3,500 ₪.

 

{ניתן ביום 4/7/2011}


פיצויי פיטורין | פיצויים | דיני עבודה | עורך דין דיני עבודה | עו"ד עבודה | פיטורין | הלנת שכר | אינדקס אתרים | מומלצים | בלוג

פותח ע"י  Interdate Logo אינטרדייט בע"מ